Epi-Otic - Oorreiniger voor kat en hond

1176518

Epi-Otic New Generation is een oorreiniger met een exclusief anti-adhesie complex, dat anti-microbiële en anti-irriterende eigenschappen heeft - voor honden en katten.

- Flacon van 125 ml -

15,53 €

+ -

More info

Epi-Otic New Generation is een oorreiniger met een exclusief anti-adhesie complex, dat anti-microbiële en anti-irriterende eigenschappen heeft.
Het anti-adhesie complex in Epi-Otic New Generation bestaat uit drie monosacchariden die aanhechting van bacteriën in de gehoorgang verhinderen.

Epi-Otic New Generation wordt goed verdragen, ook in de ontstoken oren, doordat de zuurtegraad van de oorreiniger hetzelfde is als van de huid van hond of kat.

Epi-Otic New Generation kan worden gebruikt voor:

  • het routinematig reinigen van de gehoorgang van hond en kat
  • om een herhaling van een otitis externa (oorontsteking) bij de hond of kat te voorkomen
  • bij een otitis externa en
  • ter voorkoming van een otitis externa bij gevoelige honden of katten.

In deze geavanceerde samenstelling ondersteunen de anti-septische ingrediënten de werking van de monosacchariden, waardoor Epi-Otic New Generation op een natuurlijke manier het herstel en behoud van de gezondheid van de gehoorgang bewerkstelligt.

 

Eigenschappen van Epi-Otic

- Epi-Otic is een niet-irriterende, indrogende oorreiniger met ontsmettende eigenschappen. Epi-Otic is speciaal ontwikkeld ter preventie of ondersteuning van de behandeling van otitis externa bij honden en katten.
- Salicylzuur is keratolytisch werkzaam (hoornlaagverwekend) en daardoor ontstekings- en jeukremmend. Het heeft een indrogend effect.
- Natriumdocusaat is oppervlaktespanningverlagend, waardoor een sterke verbetering van het penetrerend vermogen van de vloeistof wordt verkregen.
- PCMX in combinatie met EDTA draagt bij aan het herstel van de microbiële balans van de gehoorgang.
- De exclusieve combinatie van monosacchariden heeft een kalmerend effect, is ontstekingsremmend en beperkt de hechting van micro-organismen aan het huidoppervlak.
- Epi-Otic heeft een optimale tolerantie door o.a. de fysiologische pH (pH=7). 
 

Samenstelling van Epi-Otic

Bevat salicylzuur,natriumdocusaat, parachlorometaxylenol (PCMX), EDTA en monosacchariden.
 

Indicaties van Epi-Otic

Preventie of ondersteuning van de behandeling van otitis externa bij honden en katten.

Toediening / Dosering van Epi-Otic

Breng de canule verticaal in de gehoorgang terwijl de oorschelp omhoog wordt aangetrokken. Breng een voldoende hoeveelheid in de gehoorgang en masseer hierna voorzichtig het oor. Voor routinematige behandeling 1-2 maal per week toepassen. Als voorbehandeling bij oorspoelen 2 maal per dag toepassen en als ondersteuning bij therapie, voorafgaand aan elke behandeling.

Recensies

Schrijf uw recensie
Epi-Otic - Oorreiniger voor kat en hond

Epi-Otic - Oorreiniger voor kat en hond

Epi-Otic New Generation is een oorreiniger met een exclusief anti-adhesie complex, dat anti-microbiële en anti-irriterende eigenschappen heeft - voor honden en katten.

- Flacon van 125 ml -

Schrijf uw recensie

Accessories

Snel en effectief: de FURminator deShedding Tool met ergonomisch gevormde handgreep en practische haarafwerpfunctie reduceert verharen tot 90 % - verkrijgbaar voor korte vacht (vachtlengte tot 5 cm).   - 5 uitvoeringen -

32,50 € 42,50 €
Reduced price!
In Stock

Milbemax is een orale tablet met een breed spectrum werking tegen parasitaire wormen voor de behandeling van gemengde infecties met rondwormen, haakwormen en lintwormen, en voor de preventie van hartwormziekte bij honden. - Blisterverpakking met 4 tabletten - 

11,30 €